Tecnocooling Kft. bemutatása - Bemutatkozunk

 

Néhány éve hazánkban is hódító útjukra indultak a kültéri párahűtő rendszerek. A mediterrán- és a nyugati országokban már hosszú évek óta ismert technológia magyarországi úttörője a TecnoCooling Kft.
A technológia alapja a párolgás okozta hőelvonás. A rendszer lelke a magas nyomású szivattyú, ami 70 bar nyomáson működteti a rendszereinket. Származását tekintve termékeink 100%-ban Olaszországban kerülnek összeszerelésre, kizárólag a legmagasabb minőségi elvárásoknak megfelelő alkatrészekből.

A nagy nyomással szállított víz speciális tervezésű ködképző szórófejeken keresztül kerül a kültérbe, így keletkezik a rendkívül finomra porlasztott vízpára, amely egészen pici (5-10 mikron) nagyságú vízcseppekből áll - így valósul meg a hatékony hűtés.
A nagy nyomás és a vízcseppek kis mérete miatt a pára alapvetően nem nedvesít, nem csapódik le a különböző felületeken. A víz a levegőbe kerülve azonnal elpárolog.  Ez az úgynevezett 'páraköd' akár 7-12 fokkal is hűti a levegőt, növeli a páratartalmat, a nagy nyári melegben kellemes mikroklímát teremt. Amellett, hogy hűsít, a legalkalmasabb eszköz a rovarriasztásra is.

Cégünk a TecnoCooling termék kizárólagos magyarországi forgalmazásán kívül foglalkozik a professzionális párahűtő-rendszerek tervezésével, szakszerű telepítésével és karbantartásával is Magyarországon, Szlovákiában, Szerbiában és Horvátországban. A berendezések lakossági- és ipari felhasználásra egyaránt alkalmasak. Az ipari szektorban a rendszer hatékony párásító képességét kell kiemelnünk, ami jótékony hatását elsősorban a faipari párásítás, a zöldséges- és halpultok frissen tartásának területén fejti ki. A technológia környezetbarát műszaki megoldások alkalmazásával, energiatakarékos módon működik.

2009 óta mobil teraszhűtő rendszerekkel bővült termékpalettánk, melyeket a forgalmazáson túl bérlésre is ajánlunk. A mobil hűtőkészülékek üzemeléséhez csak áramra van szükség, mivel 60 literes víztartályuk segítségével kb. 4-5 órán keresztül tudják biztosítani egy 30-50 négyzetméteres terasz hűtését. Tökéletes kiegészítője nyári esküvőknek, promócióknak, rendezvényeknek és road showk-nak!

 

CÉGTÖRTÉNET

Cégünk 2007-ben alakult, Steam Cooling Kft. néven. Az induláskor az ötletet egy olaszországi út adta, ahol megismertük a kültéri hűtés/párásítás technológiáját. Hazánkban jószerével ismeretlen volt a módszer, az Egyesült Államokban és a nyugati mediterrán országokban azonban már hosszú ideje elválaszthatatlan részét képezi a mindennapi élet kényelmének.

Itthon a vezető öntözőrendszer-forgalmazó cégek ugyan kísérleteztek már a termék piaci bevezetésével, de a 3-4 Bar nyomáson működő rendszerek nem váltották be a reményeket – csepegtek, lecsapódtak a felületeken és kis területen voltak alkalmazhatóak.

 Az olaszországi utazás során merőben új technológiával találkoztunk, melynek a lelke (a szivattyúja) 70 Bar nyomáson működteti a rendszert, ezzel kiküszöbölve az alacsony nyomásnál tapasztalt problémákat.


A magyar piac úttörőjeként kezdtük el forgalmazni rendszereinket az ország teljes területén, Szlovákiában és Szerbiában. Referenciáink között magánházak, éttermek, üvegházak és ipari létesítmények is megtalálhatóak, de mivel a termék felhasználási lehetősége szinte végtelen, így nem csak a munkáink száma, de az alkalmazás sokrétűsége is folyamatosan növekszik.

Cégünk életében újabb mérföldkő, hogy 2009. őszén a gyártó céggel összhangban nevet változtattunk: az új cégnév TecnoCooling Kft. Ennek oka a 2010-től érvényben lévő márkanévváltozás (tecnocooling), a márkanév- és egyben a piaci pozíció erősítése volt. A cégnév változással párhuzamosan az irodánk és a telephelyünk Gödre költözött.

  

 

Megvalósult célkitűzéseink:
• Magas színvonalú, megbízható, rugalmas garanciális háttér és               szervízhálózat kiépítése
• Garanciaidő meghosszabbíthatóvá tétele szakszerű szervizelés után
• Vásárlási lehetőség forintban és euróban
• Webáruház létrehozása
• Részvétel a hazai kapcsolódó kiállításokon (CONSTRUMA, BNV,              HOVENTA, AGRO-MASH, MAGYAR KERT, EQUIFEST)
• Ágazatonként kiemelkedő, vezető cégek rendszereinek installálása

Jövőbeni célkitűzéseink:
• A magasnyomású vízpermettel történő hűtő- és párásítórendszerek        nyugat-európai szintű elterjesztése
• Rendszereink folyamatosan fejlesztése
• A párahűtésben rejlő lehetőségek újabb innovatív                                    alkalmazásainak megtalálása
• Hogy meghonosítsuk itthon a hagyományos klimatizáló rendszerek támogatását végző rendszereinket, mellyel jelentős energiamegtakarítás mellett hatékonyabb épülethűtés érhető el
• Viszonteladói hálózatunk országos kiépítése, melyhez várjuk a                jelentkezőket a nagy.csanad@tecnocooling.hu e-mail címen.