A párahűtés felhasználási területei

Üvegházak, kertészetek párásítása

A kertészeteknél használatos párásító rendszerek óriási előnye, hogy segítenek az egyenletes páratartalomfenntartásában az üvegházak, zöldházak egész területén.

A TecnoCooling párásító rendszer - úgynevezett ködrendszer - egy fontos szabályt alkalmaz a kertészetek klíma-szabályozásában: fenntartja az optimális hőmérsékletet és nedvességet – mesterséges vagy természetes szellőzés alkalmazása mellett.

Nyáron a páraködöt képző rendszerek hűtik, légszárazság esetén pedig növelik a levegő páratartalmát a termesztő-berendezésekben.

Télen a berendezés biztosítja a helyes páratartalmat, a párásítás hatékonyan használható a fűtés okozta légszárazság kialakulása ellenében.

Sok termelőnek termesztés során problémát jelent a magas hőmérséklethez rendszerint társuló alacsony páratartalom. A hagyományos klímaszabályozási módszerekkel nehezen kezelhető a probléma, amikor a termesztő közeg légterében lévő páratartalom az optimális szint alá esik. A növényeket stresszhatás éri és rendszerint lelassul, extrém esetben megáll a fejlődésük, könnyebben megtámadják a betegségek és élősködők. A párásítás optimális körülményeinek beállításával a növényvédelmi szerek használata is nagymértékben csökkenthető.

Ezen problémák kiküszöbölésére kiválóan alkalmasak párásító rendszereink. A különböző cseppméretet előállító porlasztóink, valamint a levegőt/párát mozgató berendezéseink és a mhelyszín igényeire szabott egyedi kivitelezés lehetővé teszi, hogy minden növénykultúrában a külső körülményektől függetlenül, folyamatosan optimális páratartalmat tartsunk fenn a termesztőberendezésben.

Előnyök:

  • Magasabb terméshozam
  • Könnyen tartható az állandó, optimális páratartalomszint
  • Használatával kevesebb öntözés szükséges
  • A párásítás helyreállítja a mikroklímát minden évszakban
  • Alkalmazásával csökkenthető a növényvédő szerek használata

 

Teljes kontroll:

  • Szabályozott feladatokat szintén biztosít párásító rendszerünk, köszönhetően a speciális eszközöknek, mint a termosztát, időzítő és a páratartalom mérő.

  

 

 

 

 

 

Az üvegházak párásításáról ITT kaphat további információkat.