A párahűtés felhasználási területei

 

Nyomdaipari párásítás

Az ipari párásítás nyomdaipari felhasználása
 
A nyomdába érkező papír átlagos nedvességtartalma jó esetben 50-60%, abban az eseten, ha előzetesen nem tartották sokáig raktárban. A nyomdákban – ha nincs szabályozva a relatív páratartalom -  a tárolási időszakban már gyorsan és sokat veszít a papír a nedvességtartalmából.


A papír a széléről kezd el száradni fokozatosan a közepe felé. Papírnál ez teknősödést okoz: könyvek, kiadványok szélei kiszáradnak, hajlításkor roppanó hangot adnak (sokat vesztenek nedvességtartalmukból).


A nyomdában a minőségi munka alapvető eleme a papír és a levegő nedvességtartalmának beállítása! Az alacsony nedvességtartalmú papír a nyomás alatt felvett nedvességtől megnyúlhat, ami rossz minőséget, pontatlanságot eredményez.


A Tecnocooling ipari párásító tecnológiája megoldja ezt a problémát, a csarnok és raktárhelyiség relatív páratartalmának akár tizedszázalékos beállításával!


A másik problémát ugyancsak a nagyon száraz papír okozza. Nyomtatás közben az ívek gyors futtatása során a papír elektrosztatikusan feltöltődik, melynek gyakori duplázás az eredménye. Szabályozott páratartalom és ideális papír-nedvességtartalom esetén ez nem alakul ki.


A Tecnocooling automatizált ipari párásítási megoldásai segítségével éjszaka (üzemidőn kívül) is szabályozhatunk páratartalmat, így a papírnak van ideje felvenni a levegőből a nedvességet.


Összességében elmondható, hogy a jól beállított nedvességű papírt könnyebb feldolgozni, jobb vele dolgozni – ebben segítenek a Tecnocooling nyomdapárásítás telepített rendszerei.

 

Néhány példa, ahol már Tecnocooling ipari párásító rendszert használnak:

 

Alföldi Nyomda, Debrecen

CEWE Color Magyarország Kft., Budapest - nyomdaipari párásítás

Center Print Nyomda, Debrecen - nyomdaipari párásítás

Generál Nyomda, Szeged - nyomdaipari párásítás

Palatia nyomda, Győr - nyomdaipari párásítás

Premier nyomda, Budapest

Stefanovicz Műhely Kft, Debrecen

A nyomdaipari párásításról ITT további információkat talál.